Biografie


Poet si compozitor nascut in 16 ian. 1938. loc. Buzad Jud. Timis din familie de ortodocsi. La 15 ani s-a mutat la Timisoara unde a fregventat o scoala de constructie. Dupa terminarea scolii a lucrat pe santier la constructii de case si apartamente. La 20 de ani a cunoscut pe Domnul, s-a botezat in apa, apoi a primit Duhul Sfint, urmat de darul de poet si compozitor. Cu acest dar, a slujit Domnului foarte devotat, pina cind Domnul l-a chemat acasa in 2 Aprilie 2004. S-a casatorit in septembrie 1979 cu Viorica Roteliuc din lacalitatea Sucevita Jud. Suceava. Au avut 8 copii din care unul a fost chemat acasa la Domnul, la 4 ani, in 1985. Cu ceilalti 7 copii si sotia au emigrat in America in Decembrie 1991, unde i s-au mai nascut inca 4 copii. In 30 Decembrie 2003 a fost diagnosticat cu cancer la Pancreas. N-a spus nici un cuvint de dezaprobare, n-a insistat sa fie vindecat, intotdeauna a spus: “Sa se faca voia Domnului.” In dimineata zilei de unu Aprilie 2004 a spus de citvea ori “Aleluia”, apoi a intrat in coma. In seara aceleasi zile l-au vizitat 2 frati dela biserica si i-au spus “Pace!” Atunci s-a trezit din coma pentru citeva secunde si le-a raspuns “Pace!” Acesta a fost ultimul cuvint rostit de el pe pamint. Urmatoarea dimineata (2 Aprilie 2004 la oara 7:28) a parasit pamintul si s-a dus acasa la Domnul Isus, pe care la slujit si iubit toata viata. Cu deplina incredintare a fost unul din insemnatii slujitori devotati toata viata-n slujba Domnului iubit Isus. Iata o parte doar dintre multele cintari binecunoscute in harfa bisericii penticostale.

Si viata ta e ca o arca pe ocean
Se va spune odata a fost un pamint
La revedere ne vom vedea
Noi avem o tara minunata
Cetate noua
Sapte injeri am vazut zburind
Caci Domnul nu doreste moartea pacatosului
Ca pasarile migratoare
Paradisul
Vad Doamne chipul Tau de Creator
Norul de martori
In lupta ca David
Harfa lui David
In noaptea cind m-a ispitit
Si frunzele s-au vestejit
Se duce viata ca un vis
Se scutura crini-n gradina
O porumbel cu pene sfinte
Eu cred in vindecarile divine
Eu am o carte ce o iubesc
Iubirea sfarma a armelor putere
Am vazut Paradisul in flacari
Oare aceastia cine sint?
Pentu ultima chemare
Greu e Doamne in suferinta
Am vazut adincul marii
Sa vina la izvor sa bea
Intoarcete la dragostea dintii
Ca doi trandafiri… si multe alte cintari.

Dintre cantarile corului sint: Paradisul, Norul de martori si Imponderabilitate. O mare parte au fost nepublicate, precum si poezii, la care acum aveti acces prin acest web site. Nu se stie cit timp va fi la dispozitie aceasta ocazie,de-a copia cintarile expuse,de aceia sunteti indemnati sa le copiati si faceti de cunoscut si altora. Atita timp cit mai e ziua, sa lucrum aducind roada, spre Slava si Lauda Domnului, pentru ca se apropie noaptea profetita si cine citeste sa-nteleaga. Amin

Pe viitor vor mai apare cintari ce vor fi puse pe note si tiparite-n caiete de cintari. Dintre aceste cintari puse pe note multe pot fi cintate de corurile bisericesti find puse pe patru voci, unele dintre ele se si cinta deja. Aceste cintari si poezii pentru noi sunt un adevarat tezaur Duhovnicesc. Cintarile expuse aici cu comentarii unerori, sunt originale, cintate de fratele Dionisie personal, inregistrate de el in timpul vietii. Fratele Dionisie a dorit ca aceste cintari sa fie raspindite, fara a urmari vreun profit, dupa cum este scris: “In dar ati primit in dar sa dati.” Rasplata lui cea mare este Domnul.